Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Asens fa autocrítica però no es disculpa amb Torra: “La meva intenció era sortir de les zones de confort ideològic”

|

- Publicitat -

El portaveu d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha fet autocrítica de les paraules que va utilitzar en el seu discurs ahir a la cambra baixa sobre la pròrroga de l’estat d’alarma. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha admès que “potser no va ser la millor fórmula d’expressar-se” i que podria haver utilitzat altres paraules. “Potser vaig estendre la mà d’una forma que es va entendre com una bufetada però la meva intenció era intentar sortir de les zones de confort ideològic”, ha afegit després que el president de la Generalitat, Quim Torra, li demanés unes disculpes públiques per haver-se referit al “sectarisme de Torra”. Asens també ha negat rotundament que Cs sigui a partir d’ara un “suport estable” per a la legislatura.

Asens ha explicat que el que volia expressar en el seu discurs d’ahir era que ara no és moment de confrontació sinó que s’ha d’aprendre dels països europeus en els què, segons ha dit, l’oposició té una actitud diferent a la de l’oposició espanyola. Va tenir un discurs molt crític també amb ERC, pel seu vot en contra d’allargar l’estat d’alarma, i va reclamar “més Tardà i menys Torra”.

Publicitat

Segons el portaveu d’Unides Podem al Congrés, no només ell ha de demanat disculpes sinó que ho ha de fer tota la classe política. “Estem fallant i no estem a l’alçada del moment. Ahir vam donar un espectacle poc reconfortant perquè no vam ser capaços de donar un missatge unitari i va ser un altre cop la confrontació d’abans de la pandèmia”, ha afegit.

Preguntat concretament per la referència que va fer al “sectarisme” de Torra, ha explicat que no era una al·lusió personal sinó que volia dir que el discurs del president de la Generalitat “no és el que necessitem”. Segons Asens, “culpabilitzar Espanya de les morts o estar tota l’estona confrontant no és la fórmula adequada”.

Et pot interessar  ERC defensa un debat electoral amb Junts i el PSC per "confrontar idees"

Asens ha explicat que el seu discurs era una crítica als excessos verbals i ha admès que “potser la pròpia fórmula de la crítica va contribuir al que ell mateix criticava”.

El portaveu d’Unides Podem ha estat contundent en negar que Cs sigui a partir d’ara un soci estable i ha deixat clar que el seu partit no pot governar amb el partit taronja perquè tenen un “ideari contraposat”. De fet, s’ha mostrat convençut que en la comissió de reconstrucció econòmica i social segurament el govern espanyol no arribarà a cap acord amb la formació d’Inés Arrimadas. Una altra cosa és, segons Asens, la situació en la fase de crisi sanitària. “Enmig d’una catàstrofe humanitària no es pot rebutjar l’ajuda de ningú vingui d’on vingui, ni que sigui la del teu pitjor enemic”, ha defensat.

Preguntat per si el govern espanyol ha de fer autocrítica, ha respost que “la humilitat i l’autocrítica és exigible en aquests moments” i ha considerat “exagerat” dir que l’alternativa a l’estat d’alarma és el caos, tal com s’ha insistit des de les files del PSOE. Segons Asens, sense un estat d’alarma hi hauria “un moment de molta incertesa” perquè s’hauria de construir una arquitectura jurídica i es produiria un temps de transició.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut