Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Pícnic crida a posar un Mur de John Lennon a Barcelona

|

- Publicitat -

El col·lectiu Pícnic per la república ha fet una convocatòria a la P^laça de Catalunya de Barcelona per plantar-hi un Mur de Lennon aquest 10 de desembre, dia Internacional dels Drets Humans.

Publicitat

Originàriament, el Mur de John Lennon és una paret de barri de Malá Strana a Praga contínuament decorada amb grafitis inspirats en la figura de John Lennon i amb trossos de cançons dels Beatles. El cantant era venerat als països de l’Est d’Europa en una època en què les autoritats comunistes en prohibien les cançons pel seu missatge pacifista considerat com subversiu. Així, per més que la policia anava esborrant els missatges, les pintades tornaven a aparèixer.

Avui el mur s’entén no només com un memorial a la figura de Lennon, sinó com també un monument a la llibertat d’expressió i a la rebel·lió no violenta que la joventut txeca va interposar davant d’un règim autoritari.

I és seguint aquesta tradició i reivindicació que Pícnic per la República fa aquersta acció al monument a Francesc Macià, en demanda de llibertat per als presos polítics i el retorn dels exiliats.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió