Dimecres, 27 de maig de 2020 - Edició 671
La República

Partits sobiranistes d’arreu de l’Estat firmen una declaració conjunta per respondre la sentència

Asseguren que l’Estat ha entrat “en una etapa de regressió cap a una política de caràcter cada vegada més autoritari, menys democràtic i més repressiu”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 25/10/2019
Partits sobiranistes de tot l'Estat firmen la Declaració de la Llotja de Mar

La Crida, ERC, CUP, JxCat, Demòcrates, Bildu, BNG, Esquerra Valenciana, Més per Mallorca, Més per Menorca, República Valenciana i Partit Valencianista Europeu han signat la Declaració de la Llotja de Mar. Hi destaca l’absència del PNB.

El text pretén compartir amb l’Estat i la unió Europea i la resta dels països del món, les reflexions següents: constaten que hi ha “una impossibilitat d’una plena democratització de l’Estat”, diuen que Espanya ha entrat “en una etapa de regressió cap a una política de caràcter cada vegada més autoritari, menys democràtic i més repressiu”.

També recorden que Espanya no acompleix amb els tractats internacionals que ha signat: hi ha una “la falta de respecte al dret a l’autodeterminació que Espanya va assumir i va reconèixer en signar el Pacte Internacional pels Drets Civils i Polítics”.

Així doncs, reclamen “el dret a l’autodeterminació dels nostres pobles”, la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats i les exiliades i apel·len a la comunitat internacional “a possibilitar, donar suport i promoure aquestes solucions”.

Aquí el text sencer:

Relacionats