Dimecres, 8 de desembre de 2021 - Edició 1231
La República

L’exministre de Cultura de Zapatero titlla el Museu d’Història de Catalunya de “museu de l’odi i la infàmia”

Espanya és irreformable: César Antonio Molina diu que l’espai està “totalment desacreditat” i és “l’abocador del procés”

Redacció
Redacció 23/10/2021

L’exministre de Cultura espanyol César Antonio Molina titlla el Museu d’Història de Catalunya de ser “el museu de l’odi, de la infàmia, de la mentida i de l’horror”. En un article d’opinió al diari ‘El Mundo’, el que va ser ministre del govern socialista de José Luís Rodríguez Zapatero compara l’espai català amb un “com aquells que va fer Stalin”. L’exministre assegura que el Museu d’Història de Catalunya està “totalment desacreditat” i s’ha convertit “en l’abocador del procés” perquè acull la ploma amb què Artur Mas va firmar la consulta del 9-N o la medalla d’Honor del Parlament atorgada per Laura Borràs a les víctimes de la “repressió” de l’1-O.

Segons Molina, el Museu d’Història de Catalunya és un “centre de catequesi i agitació”. “La imatge que desprèn de Catalunya és vergonyosa: un país colonitzat i sotmès, permanentment, durant els segles. Incapaç d’aconseguir la seva llibertat”, afirma. “Mantenir un museu del victimisme és mostrar un complex d’inferioritat que ni Freud ni Lacan podrien curar”, afegeix.