Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

La Federació Sindical Mundial reclama la llibertat dels presos i exiliats i la fi de la repressió als manifestants

|

- Publicitat -

La Federació Sindical Mundial, de la qual n’és membre la Intersindical-CSC i que compta amb 97 milions de persones afiliades de 132 països, reclama “la llibertat de tots els presos polítics, el retorn dels exiliats, la fi de la repressió als manifestants i la llibertat del poble català a realitzar un referèndum”. En un comunicat, recorda l’1-O i la voluntat de gran part del poble català de “crear un nou estat” i denuncia “la resposta dels governants espanyols, tant dels hereus directes del franquisme (PP, Ciutadans i Vox), com dels diversos socialdemòcrates (PSOE i afins)” en forma de “repressió i la presó, manipulant els fets reals, i condemnant, en un judici farsa, als que van actuar pacíficament, en lloc de condemnar els que van actuar amb violència (especialment la policia)”.

Publicitat

També assenyalen “l’actual monarquia, restaurada pel Dictador” com “la continuïtat de la realitat d’aquest procés històric d’explotació capitalista que va imposar la burgesia espanyola a la classe obrera dels diferents pobles que componen l’estat espanyol” i apunten -de la mateixa manera- que “la burgesia catalana no pot ser capaç de fer efectiu el dret a l’autodeterminació de la nació catalana”. En aquest sentit, també critiquen que “el feixisme no només té el suport dels monopolis, de la Patronal, sinó també de tota la seva obra oportunista entre els que destaquen els sindicats de l’Estat, CCOO i UGT”.

La Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística reclama “l’alliberament dels presos polítics catalans”

Et pot interessar  El Suprem revisa aquest dijous els recursos de Vox i Cs contra els indults als líders del procés

D’altra banda, la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística també ha reclamat aquest dilluns “l’alliberament dels presos polítics catalans”. En una resolució, aprovada per unanimitat i presentada per Òmnium, la Plataforma per la Llengua i el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions, l’organització ha instat per unanimitat l’estat a “condemnar la violència policial” durant les protestes a Catalunya i ha fet una crida al “diàleg” per trobar una “solució política” a la qüestió catalana.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió