Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Jutges ultranacionalistes rere l’anonimat (II): María Teresa Puchol Soriano

Aquesta és la segona entrega que us ofereix La República en col·laboració amb Anonymous Catalunya (@anonktalonia) sobre aquells jutges espanyols que s’amaguen darrere perfils anònims a les xarxes i que […]

Redacció 15/01/2019
Maria Teresa Puchol Soriano, jutge | Foto pública al seu Facebook

Aquesta és la segona entrega que us ofereix La República en col·laboració amb Anonymous Catalunya (@anonktalonia) sobre aquells jutges espanyols que s’amaguen darrere perfils anònims a les xarxes i que aprofiten per a generar catalanofòbia. En l’actual context on s’aproxima el judici de la vergonya als presos polítics independentistes, aquests articles són una clarividència de com de subjectiva i parcial és la justícia espanyola quan es tracta de Catalunya, sent un problema intrínsec a tota la judicatura espanyola.

Si ahir us explicàvem el cas del compte ultra unionista @LaLupaJudicial, que poques hores després de fer-se públic que darrere hi havia el magistrat Francisco José Trujillo Calvo es va fer privat, avui us desvetllem qui hi ha darrere del perfil @LadyCrocs.

Jutges ultranacionalistes rere l’anonimat (II): María Teresa Puchol Soriano

Darrere del perfil LadyCrocs hi trobem María Teresa Puchol Soriano, que exerceix des del novembre del 2017 al jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 d’Osca. Ella és associada a la Asociación de Jueces y Magistrados Francisco de Vitoria, coneguda pel seu tarannà molt conservador i nacionalista espanyol. L’AJFV han estat molt durs contra el procés, arribant a publicar que “aplicarien la llei” per “impedir la independència de Catalunya”. L’AJFV també ha assenyalat que treballar en l’àmbit judicial a Catalunya és complicat i alertava del degoteig de fugides de treballadors públics, entre altres exabruptes hiperventilats contra Catalunya. De fet, Puchol Soriano escriu a la seva revista, la mateixa que va publicar un poema dedicat a Irene Montero, de Podemos, titulat “De monjas a diputadas” on es mofada de la seva relació amb Pablo Iglesias.

Puchol Soriano a través de LadyCrocs ha tingut contundents picabaralles amb Gabriel Rufian, ha demostrat el seu deix unionista en parlar del Procés, ha publicat articles sota aquest pseudònim al web Confilegal (atenció als articles!) on posa en dubte moltes de les teories feministes sobre conscienciació i per acabar amb la violència de gènere i, atenció, és la jutgessa que va acabar portant el cas de les obres de Sixena en substitució d’Antonio Martín González quan la instrucció ja estava feta.

Aquestes són algunes de les captures per a descobrir qui és Maria Teresa Puchol Soriano: en un primer recull veiem el seu tarannà unionista amb afirmacions de “los catalanes son españoles” o “mañana cataluña seguirà siendo y estando en España”. També compara Carme Forcadell amb una ‘kamikaze’ i assegura de manera indirecta que la declaració del 27-O del 2017 va ser un cop d’Estat. Parla de “miles de catalanes” que la Generalitat no protegeix que l’1-O va ser una “pantomima sense legalitat”.

També ha promogut un discurs victimista dels jutges a Catalunya en la línia de la Asociacion de Jueces de Francisco de Vitoria com compartint articles de la caverna com del diari El Español o donant ànims als funcionaris després del famós 20 de setembre del 2017 a Barcelona a la seu d’Economia.

Fent ús del seu coneixement de dret, ha publicat tuits amb un to desafiant contra el procés: textos amb el codi penal dirigits a CDRs, assegurant que Puigdemont és un fugit de la justícia, legitimant l’article 155 o dubtant si hi ha hagut violència o no a Catalunya.

Per acabar aquest recull, us mostrem un tast de les picabaralles que ha tingut amb el diputat d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián. Arriba a comprar la seva feina amb la situació dels presos polítics, parla del nazi que va rebre un cop i deixa entendre que va tenir un tracte de favor d’una entitat bancària.