Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

El socialista Raimon Obiols defensa l’actitud del PSOE amb la taula de diàleg

El també oncle de Clara Ponsatí insta a trobar “fórmules” per resoldre el “problema dels exiliats”

Agències 19/04/2022

El membre fundador del PSC i ex primer secretari del partit, Raimon Obiols, defensa que caldrà trobar “fórmules” per resoldre el “problema” dels exiliats. I ha afegit, en una entrevista al diari Ara, que dependrà del que dictamini el Tribunal de la Unió Europea. “Com pot comprendre, hi estic interessat de manera política i personal”, ha afirmat en referència a la seva neboda Clara Ponsatí. Pel que fa a la taula de diàleg, Obiols veu voluntat del PSOE d’anar resolent “problemes en minúscules”. I ha assenyalat que l’horitzó és un autogovern amb recursos i “federalisme dels fets”. “És l’única direcció per assegurar plurinacionalitats enfront de la reacció nacionalista del PP i Vox”, ha conclòs.

Preguntat per quina responsabilitat té el PSC i el PSOE en el conflicte polític, Obiols ha respost que va ser una “equivocació” entrar en la reforma de l’Estatut. Considera que “es van forçar les coses” i que “ja es veia a venir que acabaria malament”. En aquest sentit, creu que s’hauria d’haver reformat l’autogovern amb “una orientació més pragmàtica”.

Obiols admet que no li va agradar gens l’aplicació del 155 a Catalunya però tampoc les coses que van passar anteriorment. Va ser, segons ha dit, una situació en la qual “tothom es va trobar desbordat”.

En relació al conflicte polític, Obiols ha conclòs que l’estat espanyol ha de resoldre els seus “problemes” amb Catalunya “o les coses no aniran bé”.