Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El Gobierno menysprea la voluntat dels catalans expressada al CEO: “El referèndum no és un dret”

“Més enllà d’enquestes, el referèndum no és un dret, no està contemplat a la Constitució”. Són paraules de la portaveu del Gobierno, Isabel Celaá, després de conèixer el resultat del […]

Redacció 05/04/2019
La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, en una imatge d'arxiu

“Més enllà d’enquestes, el referèndum no és un dret, no està contemplat a la Constitució”. Són paraules de la portaveu del Gobierno, Isabel Celaá, després de conèixer el resultat del CEO que apunta que un 78,7% dels catalans estan molt o bastant d’acord amb un referèndum per decidir el futur polític del país.

Així, Celaá ha menyspreat sense cap mena de pudor la voluntat del poble català i ha apostat per fer “pedagogia” ja que -segons ella- el referèndum “és un procediment binari que no arregla la complexitat de les societats”. En aquest sentit, ha apuntat que el Brexit ha portat el Regne Unit a “tres anys sense haver pogut fer el pas en un empat intern infinit”.

“Per això ni la Constitució ni la legislació nacional ni internacional contemplen l’autodeterminació com a dret”, ha assegurat ignorant (per exemple) la carta de les Nacions Unides. “El referèndum divideix i no cohesiona […] i la política ha de donar solucions, no problemes”, ha apuntat i s’ha atrevit a dir que “en les successives consultes que ha tingut Catalunya sempre ha sortit que no vol la independència”. L’1-O, el 90% dels votants van mostrar-se a favor d’abandonar l’Estat espanyol.