Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

RTVE destitueix Enric Hernàndez i el relega a un càrrec secundari

Els mateixos que van premiar amb el càrrec l’exdirector d’El Periódico per la seva tasca contra l’independentisme el degraden ara per la seva incompetència

Redacció 26/05/2021
L'exdirector d''El Periódico de Catalunya' Enric Hernández a la comissió del Parlament sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils.

Enric Hernàndez, el director d’El Periòdico que va contravenir tots els principis professionals falsificant i publicant una nota que volia fer creure que era de la CIA segons la qual els Mossos havia estat advertits dels atemptats a Barcelona i Cambrils, ha estat rellevat del seu càrrec com a director d’Informació i Actualitat de RTVE. La responsabilitat l’assumeix Mamen del Cerro, fins ara al capdavant dels informatius de RNE. El nomenament d’Hernàndez va ser interpretat en el seu moment com un premi a la seva campanya contra l’independentisme quan dirigia El Periódico. Però la seva incompetència ha enfonsat les audiències de TVE i això ha portat els que en el seu dia van premiar-lo a apartar-lo per col·locar-lo a un càrrec de consolació i sense cap importància en l’organigrama. Una degradació en tota regla. A partir d’ara serà el director de RTVE Noticias, de la qual depèn el centre d’innovació digital, una tasca que segons informa ‘El País’ desenvoluparà entre Madrid i Barcelona.