Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Aragonès participarà en la trobada anual de la patronal francesa a París

El president del Govern intervindrà en el debat ‘Autònoms o independents, però europeus primer de tot’

Agències 24/08/2022
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Palau de la Generalitat Data de publicació: divendres 19 d’agost del 2022, 06:00 Localització: Barcelona Autor: Jordi Borràs

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, participarà la setmana que ve a la trobada anual organitzada per la patronal francesa MEDEF a París. Dimarts vinent Aragonès formarà part d’una taula de debat, a les quatre de la tarda, amb el ministre de l’Interior francès, Gérald Darmanin, l’exprimer ministre francès Bernard Cazeneuve, el president de Còrsega, Gilles Simeoni, i la vicepresidenta de la regió de Guadalupe, MarieLuce Penchard.

El debat porta per nom ‘Autònoms o independents, però europeus primer de tot’ i abordarà el futur en el marc europeu dels moviments polítics autonomistes i independentistes com el català, l’escocès, el cors o el d’Irlanda del Nord.

La trobada, anomenada ‘Recontre des Entrepreneurs de France‘, és la gran cita econòmica i política de l’inici de curs francès i aplega més de 8.000 persones de l’àmbit empresarial, acadèmic, social i polític. L’organització preveu que hi assisteixin 500 periodistes.

El tema d’enguany és el paper que pot jugar Europa al món en un context convuls com l’actual i davant d’altres models com el nord-americà, el rus o el xinès. Entre els participants també hi haurà membres destacats del govern francès, com la primera ministra, Élisabeth Borne, la ministre d’Europa i Afers Estrangers, Catherine Colonna, la ministra de Transició Energètica, Agnès PannierRunacher, presidents regionals, diplomàtics i empresaris, com els directors generals de Carrefour, L’Óreal, Orange, EDF o Siemens France.