Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Aragonès participarà en la trobada anual de la patronal francesa a París

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, participarà la setmana que ve a la trobada anual organitzada per la patronal francesa MEDEF a París. Dimarts vinent Aragonès formarà part d’una taula de debat, a les quatre de la tarda, amb el ministre de l’Interior francès, Gérald Darmanin, l’exprimer ministre francès Bernard Cazeneuve, el president de Còrsega, Gilles Simeoni, i la vicepresidenta de la regió de Guadalupe, MarieLuce Penchard.

El debat porta per nom ‘Autònoms o independents, però europeus primer de tot’ i abordarà el futur en el marc europeu dels moviments polítics autonomistes i independentistes com el català, l’escocès, el cors o el d’Irlanda del Nord.

Publicitat

La trobada, anomenada ‘Recontre des Entrepreneurs de France‘, és la gran cita econòmica i política de l’inici de curs francès i aplega més de 8.000 persones de l’àmbit empresarial, acadèmic, social i polític. L’organització preveu que hi assisteixin 500 periodistes.

El tema d’enguany és el paper que pot jugar Europa al món en un context convuls com l’actual i davant d’altres models com el nord-americà, el rus o el xinès. Entre els participants també hi haurà membres destacats del govern francès, com la primera ministra, Élisabeth Borne, la ministre d’Europa i Afers Estrangers, Catherine Colonna, la ministra de Transició Energètica, Agnès PannierRunacher, presidents regionals, diplomàtics i empresaris, com els directors generals de Carrefour, L’Óreal, Orange, EDF o Siemens France.

Et pot interessar  Aragonès retreu a Puigdemont que "més enllà de tornar" no ha dit què faria els pròxims quatre anys
Publicitat

Opinió

Minut a Minut