Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Vilalta agraeix el suport de PSC i comuns als pressupostos mentre que carrega contra les esmenes de Junts

ACN Barcelona – La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha agraït el suport de PSC i comuns als pressupostos mentre que ha retret a Junts que les seves esmenes suposin 970 […]

Agències 10/03/2023

ACN Barcelona – La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha agraït el suport de PSC i comuns als pressupostos mentre que ha retret a Junts que les seves esmenes suposin 970 MEUR més d’inversió i alhora ingressar 700 MEUR menys. Així mateix, ha qualificat “d’estèrils” les esmenes de Junts que fan referència a quantitats menors. D’altra banda, ha defensat que el pla pilot de la Renda Bàsica Universal (RBU) és una “política transformadora i d’interès internacional” que ha de continuar endavant. “Segur que trobarem la manera, les complicitats, les aliances i els acords per fer-ho possible. Construirem oportunitats per seguir tirant endavant”, ha afegit en la seva intervenció al ple al Parlament sobre els pressupostos.

Vilalta ha definit la votació d’aquest divendres al Parlament com “un gran dia per al país” i en el què “pren sentit” la feina que fan els polítics. En el seu discurs, ha tingut paraules d’agraïment tant pel PSC com per En Comú Podem. Segons ha dit, s’ha sabut construir un acord malgrat les diferències.

“Això és fer política. Negociar i sortir de zones de confort, fins i tot, admetre contradiccions. També ha quedat clar en aquest procés de negociació que ni el tot o res, ni el quan pitjor millor funciona. Entre el bloqueig i construir oportunitats de futur, nosaltres sempre triarem construir oportunitats”, ha resumit.

En canvi, Vilalta ha retret a Junts que hagin presentat esmenes que suposen 970 MEUR de noves despeses i, alhora, proposin esmenes que impliquen una pèrdua de recaptació de 700 MEUR. “No és possible incrementar despeses i reduir ingressos. La vareta màgica no funciona per aquestes coses i el que sí funciona és ser útil”, ha dit Vilalta dirigint-se als diputats de Junts.

La també secretària general d’ERC ha defensat que els comptes per al 2023 no destinen “ni un euro” als macroprojectes. I ha afegit que ERC no vol convertir els pressupostos en una “eina electoralista”. “Qui ho utilitzi així, s’equivoca”, ha afegit.

La portaveu dels republicans ha defensat que el seu partit treballa per un “doble objectiu”: “Ajudar la gent en el dia a dia i, a la vegada, construir la Catalunya del demà i la república catalana que anhelem”.