Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Vilafranca del Penedès anuncia un acord amb ADIF per desencallar la cobertura pendent de les vies de l’AVE

ACN Vilafranca del Penedès – L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha anunciat aquest dimarts un acord amb ADIF amb l’objectiu de desencallar la cobertura pendent de les vies de l’AVE. […]

Agències 14/03/2023

ACN Vilafranca del Penedès – L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha anunciat aquest dimarts un acord amb ADIF amb l’objectiu de desencallar la cobertura pendent de les vies de l’AVE. El pacte preveu dos aspectes. D’una banda, la liquidació econòmica del conveni del 2004 i, de l’altra, la signatura d’un altre conveni per a un nou paquet d’obres pendents de solució. Aquest nou text suposa una inversió de 14 milions d’euros i segons Regull, “resol temes pendents a Vilafranca” com el cobriment de la zona del pont de Moja, actuacions a l’estació i altres obres puntuals.

Regull ha recordat que del conveni signat l’any 2004 entre el Ministeri de Foment i l’Ajuntament, pel qual es va executar el soterrament de les vies tant de rodalies com de l’AVE, se’n derivaven unes obligacions de pagament que ara han quedat resoltes.

Pel que fa al nou conveni que estipularà les obres que s’han d’executar en els propers 5 anys, l’alcalde ha ressaltat la cobertura del tram de vies de 220 metres des del carrer Tossa de Mar al pont de Moja, segons ell, “una reivindicació històrica i troncal”.

Un altre aspecte inclòs en el conveni és el cobriment del calaix descobert de l’estació, uns 100 metres, que suprimirà l’actual passera que connecta l’estació amb el carrer Comerç.

El nou acord amb ADIF també preveu instal·lar escales mecàniques a l’estació per accedir a les andanes, pantalles acústiques i reurbanitzar el carrer Santa Fe, que va quedar inutilitzat amb la construcció de les vies de l’AVE. D’aquest darrer projecte, pressupostat en uns 750.000 euros, se’n farà càrrec directament l’Ajuntament.

En total el conveni suposarà una inversió d’uns 14 milions d’euros i, segons explica l’alcalde, només falta que Hisenda doni la conformitat de l’acord. “Si amb el conveni del 2004 vam aconseguir 90.000 metres quadrats de nou espai que s’han urbanitzat, aquest segon ens permetrà acabar tots els detalls pendents”, ha explicat Regull.