Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Vic demana als infants que segueixin la cavalcada per televisió

ACN Vic.-L’Ajuntament de Vic ha fet una crida perquè la cavalcada de Reis se segueix per televisió. Tot i que, ara fa un mes preveia que els infants poguessin esperar-los […]

Avatar
Agències 22/12/2020

ACN Vic.-L’Ajuntament de Vic ha fet una crida perquè la cavalcada de Reis se segueix per televisió. Tot i que, ara fa un mes preveia que els infants poguessin esperar-los davant de casa, les darreres recomanacions del Procicat han dut al consistori a demanar que se segueixi a través de la web municipal, el 9TV i Canal Taronja. D’altra banda, l’Ajuntament ha anunciat que de l’1 al 4 de genet hi haurà un campament reial. Per accedir a l’indret, de 5.000 metres quadrats i a l’aire lliure, caldrà fer inscripció prèvia. “Tot i que no es pot garantir que Ses Majestats d’Orient es puguin veure al campament, hem treballat a contracorrent perquè els 7.000 nens puguin entrar en aquest espai”, ha dit el regidor de Serveis i Manteniment, Albert Castells.

Les inscripcions per poder assistir al campament reial es podran fer a partir del 29 de desembre. Des del consistori, però, han volgut deixar clar que es podrà visitar, seguint les mesures de seguretat, sempre que les restriccions ho permetin.El recorregut pel campament serà d’uns quinze minuts de durada i estarà ubicat a l’exterior del Recinte Firal. S’hi podran veure els elements que formen la tradicional cavalcada i els seus protagonistes, com el patge Berenguer i la patgessa Dolça, que disposaran d’una bustia per deixar la carta.La cavalcada, per televisióPel que fa als 15.000 fanalets que l’Ajuntament ha repartit entre els centres escolars, associacions i establiments de la ciutat, amb la idea que els infants rebessin els Reis des de casa seva; ara el consistori proposa que els posin a les finestres i balcons per tal de guiar la comitiva reial, la nit de Reis. Aquesta serà més lleugera del que és habitual i Ses Majestats es desplaçaran amb carruatges tirats per cavalls.La cavalcada, doncs, s’haurà de mirar per televisió. Es podrà seguir a través de la web municipal, el 9TV i Canal Taronja. També es retransmetrà la rebuda, a l’Ajuntament, per part de l’alcaldessa Anna Erra i els discursos reials. “Els Reis ens han dit que ho faran així per garantir que la pandèmia pugui acabar el més aviat possible”, ha assegurat Castells.