Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Veïns del Prat acampen a la plaça Sant Jaume per exigir un no “rotund” i “definitiu” a l’ampliació de l’aeroport

ACN Barcelona.-Una trentena de veïns del Prat de Llobregat agrupats a l’associació ‘La gent del fang’ han acampat aquest dijous a la plaça Sant Jaume de Barcelona per exigir un […]

Avatar
Agències 09/09/2021

ACN Barcelona.-Una trentena de veïns del Prat de Llobregat agrupats a l’associació ‘La gent del fang’ han acampat aquest dijous a la plaça Sant Jaume de Barcelona per exigir un no “rotund” i “definitiu” a l’ampliació de l’aeroport del Prat. Sota el lema ‘El Prat, el meu lloc al món’, els concentrats volen “fer sentir la veu” dels pratencs, els damnificats més immediats en cas que l’ampliació prosperi algun dia. En un comunitat, asseguren que el projecte és una maniobra especulativa, innecessària i nociva per a la salut que agreujarà els desequilibris territorials i no comportarà cap benefici per a la ciutadania. Els concentrats volen mantenir l’acampada fins el 19 de setembre, quan se sumaran a la manifestació ecologista convocada a Barcelona.

Els concentrats asseguren que donen tot el suport a la manifestació del dia 19 de setembre i expliquen que si han convocat l’acampada de manera paral·lela és per fer una “demostració de força” del teixit associatiu del Prat, que s’oposa de manera unitària als plans d’ampliació d’Aena. Malgrat que ahir el govern espanyol va aturar el projecte d’ampliació, no han desconvocat l’acció perquè temen que un nou gir de guió pugui tornar a posar-lo sobre la taula abans del 30 de setembre quan el DORA ha de ser aprovat al Congrés. Els impulsors de la iniciativa han fet una crida a visitar i sumar-se al campament per enviar un missatge clar i nítid als responsables polítics.