Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Veïns de Drassanes impugnaran la publicació recent del planejament del 2003 i la llicència a la residència d’estudiants

ACN Barcelona – La plataforma Habitem les Drassanes ha anunciat que impugnarà la publicació fa 15 dies del planejament del 2003, que la mateixa plataforma va denunciar al desembre que […]

Agències 07/04/2022

ACN Barcelona – La plataforma Habitem les Drassanes ha anunciat que impugnarà la publicació fa 15 dies del planejament del 2003, que la mateixa plataforma va denunciar al desembre que mai s’havia publicat. A més, ja han avançat que impugnaran també la llicència que s’atorgui per a la construcció d’una residència d’estudiants, després que el consistori els hagi comunicat que això es farà en breu. Als terrenys està projectada la residència però els veïns reclamen que es destinin a habitatge social. Les entitats van denunciar al desembre que els serveis tècnics municipals mai van publicar a cap butlletí oficial el document definitiu dels solars, després que s’acceptés l’al·legació d’un veí que reduïa en 1.342 metres quadrats l’edificabilitat total permesa.

<em>(Aquesta notícia actualitza l’anterior amb la versió de l’Ajuntament)</em>

Els veïns expliquen que l’Ajuntament els va convocar a una reunió fa una setmana i durant aquesta se’ls va informar que la llicència per a la residència és imminent, després que el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona publiqués el 22 de març el planejament que des del 2003 estava “en fals”.

La plataforma ha exigit però que s’obri una investigació al respecte. També demana que es tornin a tramitar tots els informes tècnics d’urbanisme que validen la llicència, inclòs el projecte de reparcel·lació. Defensen que aquests informes es van fer en base a un planejament que no estava vigent i sostenen que malgrat que ara s’hagi publicat, els informes són anteriors i, per tant, també estan “en fals”. Entre d’altres, apunten que en la publicació actual no es recull una protecció del 25% per a habitatge protegit, com afirmen que sí recollia el pla del 2003. Per això, consideren que és una publicació “feta a mida” per als interessos de l’hoteler que obtingui la llicència per a la residència.

Fonts del consistori han explicat que l’Ajuntament ha concedit la llicència per construir una residència d’estudiants al solar de Drassanes, tenint en compte que és un acte reglat sense discrecionalitat política i que el promotor té dret a tramitar-la. Les mateixes fonts subratllen que la llicència s’ajusta a la legalitat vigent i s’ha donat d’acord i totalment conforme amb el planejament vigent: la Modificació de PERI del Raval, sector Drassanes.

En aquest sentit, asseguren que al llarg del procés de tramitació s’han fet totes les comprovacions necessàries per verificar que el projecte compleix amb totes les normatives i planejaments vigents.

Pel que fa al planejament vigent en l’àmbit del solar de les Drassanes en qüestió, arran del que han exposat els veïns, l’Ajuntament ha comprovat que la modificació puntual del PERI va ser aprovada el 2003, publicada al BOPB i després recorreguda. El ple del consistori va estimar parcialment el recurs, un canvi en alguns paràmetres urbanístics, però sense modificar els usos ni l’edificabilitat global. Això també va ser publicat al butlletí, però el text refós resultant d’aquesta estimació parcial del recurs no hi consta. Ara bé, el consistori assegura que la falta de publicació del text refós no implica que tota la modificació puntual del pla del Raval en el sector Drassanes no sigui aplicable, sinó que considera que el que no és aplicable és la segona versió, però sí la primera. Ara s’ha procedit a la publicació del contingut del text refós.