Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Una quarantena de professors universitaris reben un ajut ICREA Acadèmia

ACN Barcelona – Una quarantena d’investigadors del sistema universitari català han estat seleccionats en la catorzena edició dels ajuts ICREA Acadèmia, que concedeix la Institució Catalana de Recerca i Estudis […]

Agències 12/03/2023

ACN Barcelona – Una quarantena d’investigadors del sistema universitari català han estat seleccionats en la catorzena edició dels ajuts ICREA Acadèmia, que concedeix la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA). Aquests ajuts reconeixen la tasca investigadora del professorat que desenvolupa la seva activitat en una universitat catalana. Els professors seleccionats rebran 40.000 euros anuals durant cinc anys. D’aquests 40 investigadors, 37 són d’universitats públiques i 3 de privades, les quals han participat per primera vegada en aquest programa finançat pel Departament de Recerca i Universitats amb 7,5 milions d’euros. Els seleccionats són 23 homes i 17 dones.

Per àrees de coneixement, estan adscrits a ciències experimentals i matemàtiques (6), ciències de l’enginyeria (10), ciències de la vida i la medicina (7), humanitats (6), i ciències socials i del comportament (11).

Respecte a l’edat dels professors seleccionats, deu tenen entre 40 i 44 anys; set, entre els 45 i 49 anys; tretze, entre els 50 i 54 anys; vuit entre els 55 i 59 anys, i dos entre 60 i 64 anys.

<br />
Amb les noves distincions ja són 399 els ajuts ICREA Acadèmia dels quals s’han beneficiat les universitats públiques i privades catalanes en el marc d’aquest programa finançat pel Govern amb 7,5 milions d’euros anuals.

<br />
Els indicadors d’impacte del programa ICREA Acadèmia, iniciat l’any 2008, reflecteixen un elevat rendiment: en comparació amb la resta de professors del sistema s’incrementa en més del 60% l’obtenció de fons de recerca competitius i en més del 18% l’índex de citació relativa per revista. Addicionalment, el nombre d’institucions que financen la recerca dels investigadors del programa ICREA Acadèmia ha augmentat en més d’un 30%.