Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Satse critica que el Pla de millora per a l’accessibilitat només incorpora 100 noves infermeres a la primària

ACN Barcelona – El sindicat d’infermeria Satse ha criticat aquest divendres que el Pla de millora per a l’accessibilitat al sistema sanitari només incorpora 100 noves infermeres a l’atenció primària. […]

Agències 10/03/2023

ACN Barcelona – El sindicat d’infermeria Satse ha criticat aquest divendres que el Pla de millora per a l’accessibilitat al sistema sanitari només incorpora 100 noves infermeres a l’atenció primària. “És un augment irrisori i clarament insuficient”, ha opinat el sindicat en un comunicat on recorda que “fins hi tot el conseller Balcells ha reconegut l’enorme falta que fan aquests professionals al sistema”. A més, Satse exigirà que es detallin les tasques dels nous perfils professionals que pretén implantar el departament per tal d’assegurar que no s’envaeixi cap competència sanitària.

Satse ha considerat positiu i necessari que hi hagi una actualització del personal que dona servei a l’usuari, “un equip multidisciplinar que treballa en coordinació, cadascú amb les seves tasques i competències”. Ara bé, ha alertat que l’única manera de millorar l’accessibilitat al sistema és amb més personal.

El sindicat demana ampliar i facilitar els estudis d’infermeria i fisioteràpia a Catalunya, a més d’una millora de les condicions laborals que s’ofereixen. “Cal un pla seriós amb unes metes immediates, a curt i llarg termini, per donar suport a aquells joves que volen iniciar-se en el camí de la infermeria i que en aquest hi vegin un bon futur laboral” , ha remarccat Satse, que ha afegit que “cal evitar l’emigració i l’abandonament dels i les infermeres que ja estan formades”.