Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Salut investiga un brot de gastroenteritis a un càmping de cambrils amb més de 500 persones contagiades

ACN Cambrils – El Departament de Salut investiga el brot de gastroenteritis produït al Cambrils Park que afecta 514 persones. D’aquests, divuit són treballadors del càmping i la resta pertanyen […]

Agències 22/02/2023

ACN Cambrils – El Departament de Salut investiga el brot de gastroenteritis produït al Cambrils Park que afecta 514 persones. D’aquests, divuit són treballadors del càmping i la resta pertanyen a 26 grups d’estudiants de diferents nacionalitats, tant nens com adults, provinents d’Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, França, Irlanda, Noruega, Polònia, Regne Unit, República Txeca, Suïssa, els Estats Units i l’Aràbia Saudita. Tot ells estan fent estades esportives. En tots els casos la simptomatologia és lleu: vòmits, diarrea i malestar; sense necessitat d’atenció hospitalària. Segons Salut, en el moment del brot hi havia 824 allotjats a les instal·lacions.

Els primers casos sorgeixen el dia 11 d’aquest mes de febrer entre el grup de l’Aràbia Saudita. Els primers símptomes, que apareixen dos dies després, desapareixen en 48 hores. Segons han explicat fons del Departament, s’ha procedit a recollir mostres d’aigua i femta tant d’usuaris com dels treballadors del càmping. També s’estan fent les enquestes epidemiològiques pertinents a l’espera de l’evolució del brot. Salut indica que aquest ja està remetent, ja que el ritme d’increment de casos ha perdut velocitat.