Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Rescatats els cossos dels treballadors de la mina de Súria atrapats per un despreniment

ACN Súria – El Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers i la brigada de salvament de la mina han rescatat els cossos dels tres treballadors atrapats a Súria per un […]

Agències 09/03/2023

ACN Súria – El Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers i la brigada de salvament de la mina han rescatat els cossos dels tres treballadors atrapats a Súria per un despreniment aquest dijous al matí. La comitiva judicial, encapçalada pel magistrat del jutjat d’instrucció número 6 de Manresa, s’ocupa ara de l’acta d’aixecament dels cadàvers de les tres víctimes, que pertanyien al Departament de Geologia d’ICL Iberia. Tots ells tenien al voltant dels 30 anys i un estava contractat en pràctiques. Els tres treballadors han quedat atrapats aquest matí a 900 metres de profunditat després d’un despreniment en una galeria.

L’avís s’ha rebut pocs minuts abans de les 9. Abans de poder rescatar els cossos, ha calgut assegurar la zona perquè fos segura per al personal d’emergències. Ha estat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui ha confirmat de forma oficial la notícia un cop rescatats els cossos. Aragonès ha traslladat el condol a les famílies, companys i entorn de les víctimes i ha agraït la difícil tasca dels equips d’emergències.

Les víctimes tenien 28, 29 i 31 anys. Segons ha informat la Universitat de Barcelona, una d’elles, a més de treballar a la mina, era doctorand de la Facultat de Ciències de la Terra d’aquesta institució universitària. Les altres dues víctimes eren estudiants del màster de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (UPC). L’equip rectoral de la UB, en representació de tota la comunitat universitària, ha transmès el condol als familiars i amics dels finats i ha anunciat que aquest divendres, a les 12 del migdia, farà un minut de silenci davant dels edificis de la institució.

Un cop identificats els tres cossos, s’obrirà una investigació per part de l’autoritat judicial. El president ha remarcat que els Mossos s’ocuparan de les diligències amb el suport tècnic de la Subdirecció General de Mines de la Generalitat. “Però avui el més important és estar al costat de les famílies i de tots els miners que veuen com tres companys seus ara ja no hi són”, ha conclòs.

Aragonès ha constatat la dificultat de les tasques de rescat, habitual en aquest tipus d’accidents a les mines.