Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Recerca i Universitats triplica el pressupost anual per a l’aprenentatge de les terceres llengües dels universitaris

ACN Barcelona – El departament de Recerca i Universitats triplicarà el pressupost anual per a l’aprenentatge de les terceres llengües dels universitaris, amb una quantia d’ajuts que passarà dels 330.000 […]

Agències 06/04/2022

ACN Barcelona – El departament de Recerca i Universitats triplicarà el pressupost anual per a l’aprenentatge de les terceres llengües dels universitaris, amb una quantia d’ajuts que passarà dels 330.000 euros als 900.000 euros. L’objectiu és garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’aprenentatge per revertir les desigualtats en el nivell d’idiomes de l’alumnat. Tal com ha alertat el director general d’Impacte Territorial i Social del Coneixement, Xavier Quinquilla, un 20% dels estudiants que fan les PAU no supera la prova d’anglès. D’altra banda, “un gruix important” no arriba a un 8, que seria l’equivalent a un nivell B2.

Tot plegat fa que a les universitats hi hagi tot tipus d’escenaris. Mentre que en alguns centres un 30% del seu alumnat no arriba al 5, en altres aquesta xifra es troba per sota del 10%. Segons Quiquillà, cal treballar per revertir aquestes desigualtats, ja que en la gran majoria de casos, els alumnes que “tenen un bon nivell” és perquè han pogut disposar de “recursos addicionals”.