Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Nadal aposta per “ampliar l’àmbit d’actuació” de l’Institut Josep Carreras més enllà de la recerca contra la leucèmia

ACN Badalona – El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha visitat aquest dilluns l’Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras (Badalona) amb l’objectiu de ratificar el compromís […]

Agències 20/02/2023

ACN Badalona – El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha visitat aquest dilluns l’Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras (Badalona) amb l’objectiu de ratificar el compromís del Govern amb els centres d’investigació contra el càncer. Nadal ha visitat les instal·lacions de l’institut i s’ha reunit amb el director, el doctor Manel Esteller, i amb altres investigadors. En una atenció als mitjans, el titular de Recerca ha apostat per “ampliar l’àmbit d’actuació” del centre més enllà de la recerca contra la leucèmia. “És una malaltia que en uns anys, probablement, es curarà sempre, per tant, l’àmbit d’actuació s’ha d’ampliar per força a la detecció de nous tractaments per noves malalties”, ha constatat Nadal.

En aquest sentit, el conseller ha destacat l’evolució “radical” de la investigació contra el càncer en els últims anys cap a sistemes de tractaments “menys agressius i més efectius”. “És el cercle virtuós de què es tracta de fer en els centres de recerca: cada vegada menys intrusió de les quimioteràpies i, en canvi, més tractaments singularitzats, atacant les cèl·lules dolentes sense necessitat d’afectar un teixit més ampli”, ha explicat el titular de Recerca.

D’altra banda, Nadal ha assegurat que la visita a l’institut respon a la voluntat de “conèixer què fan, com ho fan, com capten talent, i com obtenen fons i recursos”. Així mateix, el conseller ha fet valdre la “competitivitat” del centre i ha lloat que, juntament amb altres equipaments com el Campus Mar de Barcelona, l’Hospital Clínic o l’Hospital Universitari Josep Trueta, conformen una xarxa de centres “de molta punta” a Catalunya.

Per la seva banda, el director de l’Institut Josep Carreras, el doctor Manel Esteller, ha celebrat la visita i el suport del conseller i ha recordat que la lluita contra el càncer “és una estratègia de país”.