Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Movem i PSC es presenten junts a Tortosa “amb una candidatura unitària”

ACN Tortosa – Movem Tortosa i el PSC de Tortosa han anunciat aquest dimecres que es presentaran en coalició a les eleccions municipals del mes de maig. Els dos partits […]

Agències 15/03/2023

ACN Tortosa – Movem Tortosa i el PSC de Tortosa han anunciat aquest dimecres que es presentaran en coalició a les eleccions municipals del mes de maig. Els dos partits han acordat formar a la capital ebrenca una “candidatura unitària, transversal i àmplia” per aconseguir “el canvi” en el govern municipal que la falta d’entesa entre les “forces progressistes” ha impedit en els últims mandats. L’acord s’ha tancat en els últims dies i els dos partits treballaran ara per presentar “un programa i unes propostes” electorals comunes per a Tortosa. “Hem de donar un tomb a la ciutat”, ha defensat Víctor Grau, candidat del PSC. “Presentem l’acord amb molta il·lusió perquè part de la ciutat desitjava aquesta entesa”, ha afegit Jordi Jordan, candidat de Movem.

El candidat de Movem Tortosa, Jordi Jordan, encapçalarà la llista de Guanya Tortosa i la representació dels dos partits serà “proporcional a la força” que actualment tenen els dos grups municipals a l’Ajuntament (amb cinc i tres regidors de Movem i PSC, respectivament). L’acord s’anirà concretant en els pròxims dies, des de l’eslògan definitiu, als membres i l’ordre de la candidatura, com els projectes.

Jordan i Grau han destacat “l’entesa personal” que ha existit entre ells des de les primeres converses informals i han assegurat que, “en termes generals”, l’acord ha estat fàcil de tancar per la voluntat compartida “d’aconseguir el canvi” en el govern municipal de Tortosa. Jordan ha reconegut que no s’ha intentat que ERC o la CUP se sumin a la coalició, “i que no seria fàcil”, però els ha animat a “acabar-se sumant al govern progressista i de canvi” que defensa la nova candidatura dels progressistes i els socialistes.

L’acord s’ha tancat “en clau de Tortosa ciutat” i els dos partits “faran el seu camí” en la resta de municipis de les Terres de l’Ebre, sense descartar altres “pactes de progrés al territori”. Els vots que s’obtinguin sumaran per al PSC en l’àmbit del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Per la seva banda, el candidat del PSC, Víctor Grau, ha assegurat que han trobat “sinergies polítiques importants” entre els dos partits i moltes propostes programàtiques comunes. “Calia donar l’oportunitat a la ciutadania d’optar per una coalició que doni un altre aire i una altra manera de fer política a la ciutat, més democràtica, més transparent, dinàmica i ambiciosa”, ha reivindicat el líder socialista.

Jordan considera que la coalició Guanya Tortosa que formaran amb el PSC “oferirà, ara sí”, “un projecte de ciutat en positiu” que “ha de viure de la diferència i de la pluralitat” que representen les dues formacions polítiques. El candidat de Guanya Tortosa ha “agraït la generositat” del candidat del PSC i que els dos partits hagin deixat de banda “els interessos de partit” per aconseguir “un tomb” en la política municipal. “Si l’acord s’ha segellat, és per la voluntat de Víctor Grau i jo mateix en els últims dies”, ha assegurat Jordan.