Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

L’OTAN i els Estats Units reforcen el compromís amb els aliats del flanc oriental en la cimera del B9

ACN Brussel·les – L’OTAN i els Estats Units han mostrat aquest dimecres el seu compromís amb els aliat del flanc oriental en la cimera que reuneix els Nou de Bucarest […]

Agències 22/02/2023

ACN Brussel·les – L’OTAN i els Estats Units han mostrat aquest dimecres el seu compromís amb els aliat del flanc oriental en la cimera que reuneix els Nou de Bucarest (B9) a Polònia. En les seves intervencions inicials, el secretari general de l’aliança, Jens Stoltenberg, i el president dels Estats Units, Joe Biden, han remarcat que “l’OTAN defensarà cada polzada” del seu territori. Biden ha refermat el suport a Ucraïna per guanyar la seva “llibertat” davant la invasió russa i ha avisat el Kremlin que la guerra està reforçant l’OTAN. “És important que continuem junts”, ha dit el president dels Estats Units. Al seu torn, Stoltenberg ha remarcat que cal incrementar el suport a Kíiv perquè Rússia “no prepara la pau”.

A més, el secretari general de l’OTAN ha instat a “trencar el cercle d’agressió russa”. Un cop acabi la guerra d’Ucraïna, ha dit, cal “garantir que no es repeteix la història”.