Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Les vendes industrials a Catalunya cauen un 9,6% durant el mes d’octubre

ACN Barcelona.-Les vendes industrials a Catalunya durant el mes d’octubre van caure un 9,6% en comparació al mateix mes de l’exercici anterior. Segons les dades provisionals publicades aquest dilluns per […]

Avatar
Agències 21/12/2020

ACN Barcelona.-Les vendes industrials a Catalunya durant el mes d’octubre van caure un 9,6% en comparació al mateix mes de l’exercici anterior. Segons les dades provisionals publicades aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la indústria catalana va experimentar una caiguda d’ingressos més accentuada respecte a la mitjana espanyola (-8,8%). En l’acumulat de l’any, l’Índex de la Xifra de Negocis a la Indústria (ICN) a Catalunya és un 14,6% inferior en comparació als deu primers mesos de l’any passat. Durant el mes d’octubre, únicament dues comunitats van experimentar un increment en les vendes del sector industrial. Es tracta d’Aragó i Galícia, amb creixements del 4,1% i el 2%, respectivament.

Per altra banda, els territoris més afectats pels efectes de la covid-19 van ser les Balears i les Illes Canàries, on la facturació del sector industrial va caure un 21,5% i un 22% respectivament durant el mes d’octubre.Segons les dades recollides per l’INE, la caiguda registrada durant el desè mes de l’any és 5,6 punts inferior al setembre, quan les vendes a la indústria van reduir-se un 3,2%. La davallada ve provocada per l’evolució dels ingressos en el sector del petroli, que van reduir-se un 45,3% a l’octubre.