Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

L’empresa subcontractada per Meta per a moderar continguts pacta amb els sindicats un ERTO per 680 empleats a Barcelona

ACN Barcelona – L’empresa subcontractada per Meta per a moderar continguts, CCC Barcelona Digital Services, ha pactat amb els sindicats un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per 680 treballadors […]

Agències 13/03/2023

ACN Barcelona – L’empresa subcontractada per Meta per a moderar continguts, CCC Barcelona Digital Services, ha pactat amb els sindicats un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per 680 treballadors a Barcelona, la totalitat de la plantilla que té a les oficines de la Torre Agbar de la capital catalana. L’expedient va ser registrat al Departament d’Empresa i Treball el 27 de febrer amb una durada prevista fins al març del 2024. Divendres passat es va arribar a un preacord que els empleats van ratificar en assemblea i aquest dilluns s’ha ratificat finalment el pacte.  A banda de l’ERTO, l’empresa impulsarà un pla de baixes voluntàries per a 250 persones a qui ofereixen una indemnització de 23 dies per any treballat.

Fonts sindicals apunten que l’empresa s’ha reservat la possibilitat d’augmentar la quantitat de baixes que es poden sol·licitar abans del 25 de març i que es faran efectives a partir de l’1 d’abril.

Pel que fa a les condicions de l’expedient, l’empresa ha accedit a oferir dues opcions als treballadors amb feina suspesa: un complement de 340 euros o un de 300 euros més una assegurança de salut de DKV.

La clàusula d’exclusivitat dels contractes es deixarà d’aplicar mentre l’empleat estigui afectat per l’ERTO, per la qual cosa podrà buscar feina en altres empreses.

D’altra banda, no s’inclourà a persones amb reducció de jornada per cures, víctimes de violència de gènere, empleats discapacitats, dones embarassades o famílies monoparentals o nombroses. De la mateixa manera, s’exclourà de l’expedient els treballadors que no fa un any que són a l’empresa i, per tant, que no tenen dret a cobrar la prestació d’atur. Un cop faci més d’un any, tampoc podran ser afectats més de quatre mesos.