Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

L’empresa barcelonina X1 Wind rep 2,3 MEUR de la UE per tirar endavant un projecte tecnològic innovador

ACN Brussel·les.-L’empresa barcelonina X1 Wind ha rebut 2,3 milions d’euros de la Unió Europea per tirar endavant un projecte tecnològic innovador, tal com ha anunciat la Comissió Europea aquest divendres. […]

Avatar
Agències 18/12/2020

ACN Brussel·les.-L’empresa barcelonina X1 Wind ha rebut 2,3 milions d’euros de la Unió Europea per tirar endavant un projecte tecnològic innovador, tal com ha anunciat la Comissió Europea aquest divendres. L’empresa catalana està desenvolupant un sistema flotant per transformar els paradigmes de l’energia eòlica aprofitant al màxim l’entorn marí. El nou disseny suposa una reducció del pes de la plataforma i una disminució dels costos d’instal·lació i explotació. La CE ha destinat 176 milions d’euros a 38 empreses emergents i pimes, inclosa X1 Wind, per desenvolupar iniciatives innovadores. Aquesta ha estat l’última ronda de finançament de la fase pilot de l’Acceleradora del Consell Europeu d’Innovació (CEI) que ha rebut més de 4.200 sol·licituds.

Cada empresa seleccionada rebrà un ajut de fins a 2,5 milions d’euros per donar suport als projectes innovadors. A més del suport financer, “les empreses tindran accés a serveis de suport, creació de xarxes i acceleració empresarial” perquè puguin desenvolupar les seves operacions, segons un comunicat publicat aquest divendres per la Comissió Europea. Les empreses seleccionades per la fase pilot de l’Acceleradora del CEI provenen de divuit països diferents i el 21% estan dirigides per dones.