Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

L’acusat d’aldarulls en una manifestació contra Jusapol critica que la Generalitat no hagi rebaixat la petició de pena

ACN Barcelona.-L’acusat d’aldarulls en una manifestació contra Jusapol, Marcel Vivet, ha criticat aquest divendres que la Generalitat no hagi rebaixat la petició de pena. El judici al jove de Badalona, […]

Avatar
Agències 18/12/2020

ACN Barcelona.-L’acusat d’aldarulls en una manifestació contra Jusapol, Marcel Vivet, ha criticat aquest divendres que la Generalitat no hagi rebaixat la petició de pena. El judici al jove de Badalona, per qui la fiscalia demana 6 anys i mig de presó i la Generalitat 4 anys i 9 mesos, s’ha ajornat fins el proper 22 de febrer. El motiu és que dos agents dels mossos que Fiscalia i Generalitat han considerat rellevants no s’han presentat perquè estan de baixa. L’acusat i el seu advocat, en canvi, han criticat la decisió perquè consideren que aquests agents són “irrellevants”, que ha estat una maniobra perquè el judici es celebri després de les eleccions, i que la possibilitat d’un pacte “era una mentida”.

“En els últims dies diversos mitjans han filtrat a través de la Generalitat de Catalunya que ens oferirien un pacte, però quan hem arribat hem descobert que tot això era una mentida, i no només això, que volien que suspenguéssim el judici, però nosaltres no ho volem perquè jo estava decidit a demostrar la meva innocència”, ha explicat Vivet a les portes del TSJC.L’acusat ha dit que la suspensió del judici per l’estat de salut de dos agents del cos de Mossos d’Esquadra “és una jugada penosa i ridícula que creiem que ha estat orquestrada per ajornar el judici fins passades les eleccions i així descarregar de pressió els qui realment són els culpables”, ha reblat. “Sempre he estat obert al diàleg amb la Fiscalia i la Generalitat, però sempre he dit que no admetria humiliacions”, ha explicat. Ha exposat que els pactes que li han ofert l’obligarien a admetre delictes que considera que no ha comès, i implicarien l’acceptació de no poder-se manifestar els propers anys. “No penso fer cap pas enrere i no els deixaré fer cap pas endavant”, ha reblat. L’advocat d’Alerta Solidària, Carles Hurtado, ha dit que els dos agents que mancaven són “irrellevants”. “Abans d’entrar a la sala ja se’ns ha anunciat tant per part de la Fiscalia com de la Generalitat que les acusacions inicials es mantenien, i per tant no hi ha hagut cap tipus de voluntat d’iniciar el judici amb cap tipus de rebaixa de les acusacions inicials”, ha dit.