Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

L’acte del cinquè aniversari del 17-A, els incendis del País Valencià i l’ocupació

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest dijous. “Ferides Obertes”, diu ‘El Punt Avui’ sobre l’acte en motiu l’aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils. El rotatiu parla del […]

Agències 18/08/2022

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest dijous. “Ferides Obertes”, diu ‘El Punt Avui’ sobre l’acte en motiu l’aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils. El rotatiu parla del futur de Junts i els focs al País Valencià. El diari també dedica un espai a l’escenari electoral dels Estats Units: “L’assot de Trump perd les primàries”. La commemoració del 17-A també protagonista d”El Periódico’: “La emoción se impone en un 17-A crispado”. Fotografia per les víctimes, i una segona més petita a la part inferior dedicada a les Festes de Gràcia, on el carrer Verdi s’ha imposat com a guanyador.

L’’Ara’ obre amb la crisi energètica: “El decret d’estalvi ja fa baixar el consum d’energia”. La fotografia és per la commemoració del 17-A i porta per titular “Emoció i indignació de les víctimes. La part inferior la dedica a dos temes d’actualitat relacionats amb els efectes dels temporals a Catalunya per un costat, i els incendis del País Valencià per un altre.

L”ABC’ dedica la meitat de la portada als incendis, amb una foto d’una de les passatgeres del tren de rodalies escapant de les flames. El titular però el dedica a la ocupació: “El Gobierno ya admite la destrucción de 187.000 empleos en agosto”.

‘La Vanguardia’ destina pràcticament la portada sencera a l’aniversari dels atemptats: “Una protesta torba l’homenatge a Barcelona a les víctimes del 17-A”. Fotografia de la Rambla de les víctimes que van assistir a l’acte i dos petits títols a la part inferior dedicats a la ocupació i a les crítiques a Abbas per l’al·lusió a l’Holocaust.

“El independentismo radical revienta los actos en memoria del 17-A” destaca ‘La Razón’ amb una foto de les víctimes a la Rambla. A la part superior dedica un titular amb foto als incendis i també guarda un espai per la crisi energètica: “Rusia se convierte en el segundo subministrador de gas natural a España”.

‘El Mundo’ cita els fets ocorreguts durant el minut de silenci de l’acte del 17-A: ” El separatismo se resquebraja por la utilización “miserable” del atentado del 17A “. La foto és per els incendis, com en altres rotatius, mostra una de les passatgeres del tren de rodalies escapant del foc. El tercer tema destacat és la crisi energètica: “El consumo eléctrico cae un 3,7% pero el gasto de gas continua disparado”.

“La UE prepara un plan para frenar a China y Rusia en Latinoamérica”, diu ‘El País’, que dedica la foto a l’acte dels atemptats, i destaca que la natalitat no remunta a Espanya després de dos anys de pandèmia.