Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

La V15 es converteix en la segona línia de bus d’alta capacitat de Barcelona 100% elèctrica

ACN Barcelona – Barcelona compta amb una segona línia urbana d’autobusos d’alta capacitat 100% elèctrica, la V15, que cobreix el trajecte entre la Barceloneta i l’Avinguda Tibidabo. La primera va […]

Agències 15/03/2023

ACN Barcelona – Barcelona compta amb una segona línia urbana d’autobusos d’alta capacitat 100% elèctrica, la V15, que cobreix el trajecte entre la Barceloneta i l’Avinguda Tibidabo. La primera va ser l’H16, l’estiu del 2021, entre Passeig Zona Franca i Fòrum Campus Besòs. TMB ha informat aquest dimecres que en els propers dos anys preveu adquirir nous vehicles elèctrics per seguir ampliant la flota verda i tenir-ne 232 l’any 2024. En concret, aquest any es compraran 88 busos elèctrics i el vinent 36 més. Actualment, hi ha una flota de 30 busos elèctrics circulant i es preveu que n’arribin 78 més en breu. La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha explicat que amb l’electrificació de la V15 es fa “un pas més cap a la mobilitat totalment sostenible”.

La línia V15 comptarà a partir d’ara amb 16 vehicles articulats 100% elèctrics, i una infraestructura per poder carregar les bateries durant el servei fins al nivell òptim del 90%. La càrrega es podrà fer en uns cinc minuts, aprofitant el temps de regulació en la parada del terminal.

Per fer-ho, TMB ha adquirit tres carregadors ultraràpids que s’han col·locat als extrems de cada terminal: dos amb una potència de 500kW al passeig de Joan Borbó, i un altre de 250kW situat al carrer de Josep Garí amb avinguda Tibidabo. 

El manteniment de la infraestructura i els carregadors de l’H16 el farà Endesa X-Dominion. 

A banda, durant la nit, els autobusos aparcats a les cotxeres carregaran fins al 100% les bateries en entre dues o tres hores. Per això s’ha reforçat la xarxa de carregadors a les cotxeres, on s’han instal·lat 37 carregadors de càrrega nocturna a Triangle, a més dels 30 que ja hi ha en servei. A Horta, hi ha quatre carregadors i se n’hi afegiran 24 unitats més. 

TMB preveu que la propera línia que sigui 100% elèctrica sigui l’H12. <br />