Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

La rehabilitació del castell de Vallmoll pren forma

ACN Vallmoll.-La rehabilitació del castell de Vallmoll (Alt Camp) pren forma. Ja s’han pogut retirar els reforços metàl·lics exteriors de la torre oest. Originària del segle XV, és la més […]

Avatar
Agències 19/01/2021

ACN Vallmoll.-La rehabilitació del castell de Vallmoll (Alt Camp) pren forma. Ja s’han pogut retirar els reforços metàl·lics exteriors de la torre oest. Originària del segle XV, és la més emblemàtica del castell i s’hi podrà accedir al seu interior, una opció fins ara inviable i que ara és possible gràcies a una enginyosa solució que ha permès eliminar els reforços exteriors i prescindir d’una anacrònica escala des del pati per accedir a la coberta.La torre s’ha consolidat amb una estructura metàl·lica interior que alhora serveix com a suport de la nova escala de comunicació vertical entre les tres plantes de la torre. En aquesta fase de rehabilitació del castell també està prevista la instal·lació d’il·luminació exterior des dels patis interiors.

Les obres de restauració del Castell de Vallmoll, incloses en el projecte Alt Camp Història i Patrimoni, estaran enllestides abans de dos mesos. Aquesta fase se suma a les altres quatre fases de restauració anteriors dutes a terme al castell, amb la voluntat de donar més prestància i visibilitat al monument.