Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

La patronal bancaria descarta “rotundament” que hi hagi risc de contagi sistèmic per la crisi de Credit Suisse i SVB

ACN Barcelona – La presidenta de l’Associació Española de Banca (AEB), Alejandra Kindelán, ha defensat la solidesa del sector financer a l’Estat i ha descartat “rotundament” que hi hagi risc […]

Agències 16/03/2023

ACN Barcelona – La presidenta de l’Associació Española de Banca (AEB), Alejandra Kindelán, ha defensat la solidesa del sector financer a l’Estat i ha descartat “rotundament” que hi hagi risc de contagi sistèmic per la crisi de Credit Suisse. La presidenta de la patronal bancaria ha reiterat que “fa mesos que s’escolten informacions” sobre l’entitat suïssa que “tenia les seves dificultats”. Kindelán també ha aclarit que Silicon Valley Bank (SVB), que va fer fallida la setmana passada, és una entitat “molt particular, que no té res a veure” amb els bancs espanyols. “Estic més convençuda que mai que Espanya té els millors bancs d’Europa i possiblement de món”, ha afirmat Kindelán en un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economia Forum.

Tot i la incertesa i volatilitat les borses europees durant les últimes hores, Kindelán ha pronosticat que el Banc Central Europeu anunciarà aquest dijous més pujades dels tipus d’interès perquè “la inflació continua alta”.