Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Girona estrena una plataforma de difusió cultural conjunta amb tota l’àrea urbana

ACN Girona – L’Ajuntament de Girona ha presentat aquest dimarts una nova plataforma de difusió cultural que agruparà els deu municipis que formen l’àrea urbana. La intenció és que la […]

Agències 14/03/2023

ACN Girona – L’Ajuntament de Girona ha presentat aquest dimarts una nova plataforma de difusió cultural que agruparà els deu municipis que formen l’àrea urbana. La intenció és que la gent pugui consultar en un mateix portal web tota l’oferta que hi ha en aquesta zona, així com també cursos formatius, continguts audiovisuals de creadors locals i una pàgina de la targeta Girona Cultura amb ofertes i descomptes. A més, també hi haurà un apartat adreçat als professionals, en què podran trobar-hi un directori o una xarxa d’espais disponibles per a la creació i exhibició. Amb la nova plataforma, els usuaris de la targeta Girona Cultura també podran gestionar-la i subscriure’s a butlletins culturals.

A partir d’avui qualsevol activitat cultural que es faci a Girona, Bescanó, Celrà, Fornells de la Selva, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Vilablareix es publicarà en el mateix portal web de difusió cultural. Es tracta d’una nova plataforma, titulada Girona Cultura, que engloba tots els municipis de l’àrea urbana gironina per tal que la gent pugui consultar tota la programació en un sol punt.

El vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha destacat que “les comarques gironines gaudeixen d’una àmplia, variada i completa oferta cultural” però sovint aquestes propostes no tenen la “suficient difusió”. Per això la plataforma vol ser un únic escenari de difusió cultural per facilitar al públic la cerca de programacions públiques i privades d’activitats culturals.

<strong>Cinc apartats</strong>

A més, també es difondran formacions vinculades en aquest mateix àmbit. De fet, la plataforma estarà formada per cinc apartats. Una serà per l’agenda d’activitats, la segona serà per l’agenda formativa, la tercera serà una mediateca, la quarta es dedicarà a la targeta de Girona Cultura i la última es reservarà per a professionals del sector.

En l’apartat de mediàteca el públic podrà veure el contingut audiovisual que han creat artistes locals. La zona reservada per la targeta de Girona Cultura servirà per modificar el funcionament d’aquesta targeta. A partir d’ara, els usuaris que vulguin podran donar-se d’alta des d’aquesta mateixa pàgina i accedir a descomptes i ofertes reservats per als socis d’aquest club cultural. A més, la gent podrà subscriure’s a butlletins culturals en funció dels seus interessos. També servirà com a eina de recomanació d’activitats, cursos i tallers.

Per últim, l’apartat professional vol convertir-se en una eina de referència per als artistes de les comarques gironines. En ell hi trobaran un directori de professionals del sector i també una xarxa d’espais disponibles per a la creació i exhibició cultural. A més, es podran consultar les bases de subvencions i ajudes.

<strong>Nova eina de coordinació</strong>

La nova plataforma s’ha estrenat en paral·lel amb una nova eina de coordinació per a professionals del sector. Aquesta aplicació en línia permetran als treballadors trobar espais d’interacció i coordinació, com ara una agenda que evitarà coincidències a l’hora de programar activitats culturals o rodes de premsa. També hi haurà un tauler d’avisos intern i un xat.

La plataforma de gestió de Girona Cultura és oberta a tota classe d’agents professionals: empreses d’àmbit o serveis culturals, associacions i fundacions, professionals lliures, artistes, grups i companyies, equipaments culturals, festivals i festes i escoles de formació artística, entre d’altres.