Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Gairebé el 30% dels camions a Barcelona i Madrid superen els límits legals d’emissions de la UE, segons un estudi

ACN Brussel·les.-Un estudi de la Federació Europea de Transports i Medi Ambient apunta que el 29% dels camions a Barcelona i Madrid superen els límits legals d’emissions d’òxid de nitrogen […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN Brussel·les.-Un estudi de la Federació Europea de Transports i Medi Ambient apunta que el 29% dels camions a Barcelona i Madrid superen els límits legals d’emissions d’òxid de nitrogen establerts per la Unió Europea. L’informe analitza les emissions de 587 camions entre el 2017 i el 2019. Pel que fa a Barcelona, s’han analitzat 172 camions entre el març i el maig de 2017, mentre que la resta de camions són a Madrid entre el novembre del 2018 i l’octubre del 2019. Segons la Federació Europea de Transports i Medi Ambient, “la continua presència” de camions amb elevades emissions en la flota a l’Estat és “molt preocupant” i per això reclama que s’incrementi “ràpidament” la presència de camions de zero emissions.

L’anàlisi s’ha fet amb un sistema de mesura remot i la Federació Europea de Transports i Medi Ambient denuncia que les proves oficials per mesurar les emissions dels camions són “inadequades”. “Només duren dues hores i mitja i sovint no tenen en compte les emissions produïdes per les condicions de conducció quotidianes”, critiquen.