Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Els Manel baixen dels escenaris i s’aturen indefinidament

ACN Barcelona – El grup Manel baixa dels escenaris i atura la seva activitat “fins a nova ordre i més temps de l’habitual”, segons ha confirmat l’ACN. Després d’acabar fa […]

Agències 13/03/2023

ACN Barcelona – El grup Manel baixa dels escenaris i atura la seva activitat “fins a nova ordre i més temps de l’habitual”, segons ha confirmat l’ACN. Després d’acabar fa mesos la gira de presentació del seu cinquè disc, ‘Per la bona gent’, els quatre membres de la banda -Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé- continuaran treballant en els seus projectes personals. En poc més de quinze anys, Manel s’ha fet un lloc en la història de la música catalana amb la seva particular barreja de pop i música folklòrica. El primer disc, ‘Els millors professors europeus’ (Discmedi), va comptar amb l’aplaudiment unànime i, des de llavors, la seva carrera ha estat meteòrica.

Els primers rumors de l’aturada del quartet barceloní van arribar a través del programa ‘Tardeo’ de Ràdio Primavera Sound i s’han confirmat aquest dilluns al matí. De fet, després d’acabar la gira, Manel ja va dir que se n’anava a “hivernar”. 

La banda va néixer el 2007 a Barcelona. Els components del grup van estudiar a l’Escola Costa i Llobera, malgrat que van coincidir a través d’amics o germans. Es van donar a conèixer al concurs de maquetes Sona9 de l’any 2007, on van quedar finalistes i van guanyar el Premi Joventut. 

El seu àlbum de debut, ‘Els millors professors europeus’, es va publicar el 2008. Tres anys més tard, el 2011, va veure la llum el segon disc, ‘10 milles per veure una bona armadura’, que els va consolidar en l’escena musical catalana. ‘Atletes, baixin de l’escenari’, el tercer àlbum d’estudi, va arribar el 2013. 

Els últims anys la banda ha ampliat registres i ha incorporat al pop i folk que els son propis aires més electrònics, que es van deixar veure ja al ‘Jo competeixo’, publicat el 2016. Fa quatre anys Manel va editar ‘Per la bona gent’, on s’obren a la música urbana i inclouen ‘sàmplers’ de cançons de Maria del Mar Bonet o Els Pets. El 2021 van publicar l’EP ‘L’amant malalta’, que incorpora tres singles, un d’homònim, a més de les peces ‘Tipus suite’ i ‘La jungla’.