Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Els fons d’inversió de Caixa Enginyers Gestió superen els 1.000 MEUR

ACN Barcelona.-Els fons d’inversió de Caixa Enginyers Gestió han superat els 1.000 MEUR de patrimoni l’any que compleix el seu 20è aniversari. El patrimoni gestionat en fons d’inversió ha experimentat […]

Avatar
Agències 06/09/2021

ACN Barcelona.-Els fons d’inversió de Caixa Enginyers Gestió han superat els 1.000 MEUR de patrimoni l’any que compleix el seu 20è aniversari. El patrimoni gestionat en fons d’inversió ha experimentat un important creixement anual del 33% l’any 2021 i ha augmentat un 73% en els últims cinc anys. Així mateix, el 61% del patrimoni gestionat incorpora l’etiqueta d’inversió sostenible i responsable (ISR). “Superar els 1.000 MEUR d’euros en fons d’inversió és un fet històric que ens enorgulleix per la confiança dipositada en les nostres estratègies d’inversió, però sobretot, pel fet de compartir una visió d’impacte positiu i de descarbonització de l’economia”, ha afirmat Xavier Fàbregas, director general de Caixa d’Enginyers Gestió.

“Es tracta d’una fita molt especial just aquest any, en el que Caixa Enginyers Gestió compleix 20 anys d’història. Un període que s’ha caracteritzat per grans fites en matèria de sostenibilitat i que ens ha situat al front de la inversió responsable a Espanya”, ha continuat Fàbregas. De fet, segons la nova taxonomia SFDR, gairebé el 80% del patrimoni de Caixa Enginyers Gestió està classificat com a article 8, és a dir, que distingeix aquells fons que promouen criteris ambientals, socials i de governança (ASG) en els seus processos d’inversió. Actualment, la gamma de fons de Caixa Enginyers Gestió atresora un Ràting de Sostenibilitat de 4,80 planetes -essent 5 el màxim- segons la valoració de sostenibilitat Morningstar i Sustainalytics -proveïdor líder de ràtings i anàlisi ASG (factors ambientals, socials i de governança)-. En aquest sentit, els fons d’inversió de la Gestora estan posicionats entre els millors vehicles financers de gestores espanyoles, tant en termes financers com de sostenibilitat.