Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Els concessionaris catalans facturen 5.158 MEUR i donen feina a 23.690 persones el 2022

ACN Barcelona – El sector de la distribució i la reparació de vehicles a Catalunya va tancar el 2022 amb una facturació de 5.158 milions d’euros, un 4,4% més que […]

Agències 22/02/2023

ACN Barcelona – El sector de la distribució i la reparació de vehicles a Catalunya va tancar el 2022 amb una facturació de 5.158 milions d’euros, un 4,4% més que l’any anterior. Segons les dades difoses aquest dimecres per la patronal Faconauto, actualment hi ha a Catalunya 294 concessionaris que donen feina a un total de 23.690 persones. La patronal del sector ha destacat que es manté una rendibilitat positiva del 2,1% malgrat el mal comportament del mercat, afectat per la manca de components. El motiu és que, tot i que es vénen menys cotxes, són més cars. Per àrees d’activitat, la facturació dels tallers va assolir els 651 milions d’euros.

El president de Faconauto, Gerardo Pérez, ha assegurat en un comunicat que el mercat espanyol dels vehicles es pot empetitir en els propers anys per la nova normativa europea Euro 7, que restringeix encara més les emissions dels vehicles per acostar-se cap a la prohibició de la venda dels cotxes de combustió el 2035.

“Ens pot deixar en la irrellevància com a país productor i també pot endur-se per endavant bona part del teixit empresarial que representa la distribució de vehicles”, ha afirmat Pérez. Segons ell, el resultat de la normativa serà “el contrari a l’esperat”, allunyant el vehicle privat del ciutadà mitjà, perquè “els cotxes seran més cars”. En aquest sentit, ha demanat al govern espanyol que busqui l’equilibri “entre fer front a la reconversió cap a una mobilitat més sostenible i no deixar de banda el futur del sector”.