Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Els alcaldes de l’Alta Ribagorça, “preocupats” davant les noves restriccions de mobilitat per fer front a la covid-19

ACN El Pont de Suert.-L’anunci de les noves restriccions per fer front a al covid-19 fet pel Govern aquest divendres han motivat la convocatòria del Consell d’Alcaldes de l’Alta Ribagorça […]

Avatar
Agències 18/12/2020

ACN El Pont de Suert.-L’anunci de les noves restriccions per fer front a al covid-19 fet pel Govern aquest divendres han motivat la convocatòria del Consell d’Alcaldes de l’Alta Ribagorça amb caràcter d’urgència per tal de poder analitzar l’impacte socioeconòmic d’aquestes mesures, tot mostrant “preocupació” davant la seva aplicació. Així, els representants dels municipis d’aquesta zona consideren que aquestes “deixen el teixit empresarial i el futur de la comarca en una situació molt compromesa”, segons han expressat en un comunicat. En aquest sentit, han alertat a l’executiu de les “greus conseqüències” que tenen aquestes decisions, tenint en compte, han dit, que l’activitat econòmica d’aquest territori de muntanya està orientada al turisme.

En el comunicat, els alcaldes expliquen que, el darrer any, “el territori ha patit molt amb el tancament total i parcial dels negocis i amb la pèrdua d’importants campanyes com la Setmana Santa i el pont de la Puríssima”. En aquest sentit, han explicat que consideren que un nou confinament comportarà el tancament definitiu d’alguns comerços i empreses, “amb unes conseqüències socials desastroses”. Finalment, han remarcat: “Som conscients que cal prioritzar la salut, però hem de ser capaços de buscar noves mesures o marcar excepcionalitats per a què zones de muntanya com la nostra no es vegin abocades a una situació de no-retorn”.