Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

El secretari d’estat de Turisme destaca la recuperació de la Costa Daurada davant l’augment de vols programats a Reus

ACN Salou – El secretari d’estat de Turisme, Fernando Valdés, ha destacat que la Costa Daurada s’està recuperant després de dos anys marcats per la pandèmia. Segons Valdés, l’increment de […]

Agències 06/04/2022

ACN Salou – El secretari d’estat de Turisme, Fernando Valdés, ha destacat que la Costa Daurada s’està recuperant després de dos anys marcats per la pandèmia. Segons Valdés, l’increment de vols programats a l’Aeroport de Reus és un fet que ho demostra, ja que, assenyala, la capacitat programada és un 15% superior respecte a les xifres d’abans de la crisi sanitària. “Una vegada superada la pandèmia, la gent vol viatjar i ho vol fer recuperant els destins tradicionals com Salou”, ha dit. El secretari d’estat, reunit aquest dimecres amb representants del sector turístic i del Govern, ha assegurat que els 6 milions d’euros que rebrà Salou a través dels fons europeus permetran transformar el municipi.

En la seva visita a Salou, Valdés ha assenyalat que, conjuntament amb el govern català, estan promocionant la Costa Daurada per recuperar els turistes internacionals perduts per la pandèmia. Segons el secretari d’estat, el sector turístic comença a recuperar-se amb pernoctacions similars a les d’abans de crisi sanitària i diu que en aquest context s’ha d’apostar pels fons europeus. De fet, Salou és el municipi català que més diners ha rebut d’aquests ajuts.

En concret, 6 milions d’euros que es destinaran a finançar els projectes del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions, entre els quals destaquen la peatonalització total de l’avinguda Carles Buïgas o la remodelació i renaturalització d’espais urbans del municipi. “El pla ajudarà a adaptar tota l’oferta turística des d’un punt de vista de la sostenibilitat; i esperem que el turisme es converteixi en una activitat que es pugui desenvolupar amb harmonia entre el resident i el visitant”, ha afirmat el secretari d’estat de Turisme.

Per la seva banda, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha insistit que els ajuts europeus serviran per transformar la ciutat en un municipi sostenible, intel·ligent i desestacionalitzat. “Salou està molt ben preparat per la seva transformació perquè abans de la pandèmia ja havia treballat la redacció de projectes madurs”, ha afegit. I en aquest sentit, ha recalcat que també rebran una subvenció de 3 milions d’euros per la digitalització turística. “El 60% ho aportaran des de Red.es, estem parlant que entre els fons Next Generation i aquesta dotació tindrem 9 milions d’euros”, ha recalcat.

Pel que fa a la segona convocatòria dels fons europeus, Valdés ha indicat que des de començaments d’aquest mes d’abril i fins al 17 de maig estarà oberta. Els ajuts estaran dotats en 720 milions d’euros i Catalunya podrà optar a 75 milions per al desenvolupament dels plans de sostenibilitat. “Si hi ha possibilitat d’optar-hi, Salou hi optarà perquè tenim molts projectes que necessiten finançament”, ha remarcat el batlle. Preguntat sobre l’inici de les actuacions, Granados no ha concretat el calendari, però ha assegurat que començaran tan aviat com sigui possible perquè tenen 36 mesos per executar-les.