Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

El PSC demana “deixar que la justícia actuï” abans de fer valoracions sobre el cas Borràs

ACN Barcelona – La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha demanat “deixar que la justícia actuï” abans de fer valoracions sobre el cas de la presidenta del Parlament suspesa, Laura […]

Agències 20/02/2023

ACN Barcelona – La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha demanat “deixar que la justícia actuï” abans de fer valoracions sobre el cas de la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs. L’amic de la dirigent de JxCat ha admès en el judici aquest dilluns que presentava a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) “pressupostos comparsa” i que ella li deia com fer-ho. Malgrat tot, els socialistes demanen “el màxim respecte a la presumpció d’innocència i al procés judicial obert”: “Un cop hi hagi sentència ferma passarem a fer valoracions polítiques. Ara mateix, no toca”. D’altra banda, Tortolero ha advertit que el PSC treballarà perquè es compleixin els acords sobre infraestructures als quals va arribar amb el Govern per donar suport als pressupostos.

La portaveu socialista ha tret pit de l’acord de pressupostos amb l’executiu d’ERC per a “protegir els catalans i generar prosperitat” amb projectes com la B-40, el Hard Rock o l’ampliació de l’aeroport del Prat. 

Els comuns han expressat que veuen difícil pactar a Sabadell amb el PSC després de les eleccions municipals pel seu “negacionisme climàtic”. Tortolero ha replicat que ara estan centrats en “treure els millors resultats” a les urnes i que parlaran dels pactes l’endemà dels comicis.

<strong>Fira 2000</strong>

El PSC ha registrat diverses preguntes al Parlament per esbrinar quin ha estat el motiu del cessament del director de Fira 2000 Joaquim Ferrer. Tortolero ha denunciat que s’ha canviat el director “sense consens”. 

<div>

La decisió s’ha pres a proposta de la Generalitat, que és l’accionista majoritària de la societat, i amb els vots en contra de la Cambra de Barcelona i dels ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet. Fonts del Departament d’Economia han explicat que el relleu forma part de la “normalitat”, tenint en compte que el càrrec del director general de Fira 2000 és de confiança. Des de la Cambra, però, s’ha lamentat que s’hagi trencat el consens en els nomenaments.
</div>