Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El Govern i els API formaran els agents immobiliaris en la nova normativa de contenció del preu dels lloguers

ACN Barcelona.-L’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Agència Catalana del Consum participaran en les jornades de formació sobre al nova legislació de limitació de preus de lloguer organitzada per l’Associació […]

Avatar
Agències 21/12/2020

ACN Barcelona.-L’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Agència Catalana del Consum participaran en les jornades de formació sobre al nova legislació de limitació de preus de lloguer organitzada per l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya (AIC) i el Col•legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària (COAPI) de Barcelona. Les sessions de formació seran telemàtiques i tindran llocs els dies 21, 23, 28 i 30 de desembre i aniran dirigides amb més de 2.500 agents convocats en les diferents regions territorials de la demarcació de Barcelona, que concentra el 76% de la llista de municipis afectats per la nova regulació de lloguers (46 de 60 municipis catalans).

El decret llei 17/2019 de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge estableix que l’índex de referència dels preus ha de constar en les ofertes i publicitat que incloguin els preus. L’índex permet conèixer una estimació del preu mitjà del metre quadrat de lloguer d’un habitatge ubicat en una ona i amb uns característiques definides.A més, la Llei 11/2020 fixa topalls en una seixantena de municipis declarats àrees de mercat d’habitatge tens. La norma té com a finalitat contenir i moderar el preu del lloguer de determinades zones que, per les seves característiques, no garanteixen tenir habitatges a un preu accessible.Aquesta llei estableix que, en el cas dels habitatges situats en zones de mercat tens que hagin estat llogats en el darrers 5 anys, l’import de la renda en els contractes nous no pot superar el preu anterior actualitzat amb l’índex de garantia de competitivitat ni, en tot cas, l’índex de referència. Si l’habitatge no ha estat llogat en els darrers 5 anys, el preu màxim serà l’índex de referència.