Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El Fòrum Judicial Independent torna a demanar la dimissió d’Irene Montero per qüestionar la feina dels jutges

ACN Madrid – El Fòrum Judicial Independent, una de les associacions professionals de jutges a l’Estat, ha tornat a demanar la dimissió de la ministra d’Igualtat, Irene Montero. En un […]

Agències 17/02/2023

ACN Madrid – El Fòrum Judicial Independent, una de les associacions professionals de jutges a l’Estat, ha tornat a demanar la dimissió de la ministra d’Igualtat, Irene Montero. En un comunicat difós aquest divendres, l’associació critica que Montero estigui qüestionant la feina d’una part de la judicatura afirmant que està aplicant malament la llei del ‘només sí és sí’. “No és admissible que una ministra del govern decideixi quina és la interpretació correcta de les normes i divideixi la carrera judicial entre bons i dolents”, diu el Fòrum Judicial Independent, que considera “molt greu” que el Ministeri d’Igualtat els responsabilitzi de les conseqüències de l’aplicació de la norma.

A més, l’associació considera que ho fa introduint una “vetllada acusació de masclisme”. “Les persones que integrem la carrera judicial hauríem agraït que la llei s’hagués pogut realitzar de forma senzilla, endreçada i sense controvèrsia”, afirmen, i insisteixen que no han estat els jutges els que han “desitjat veure’s abocats a un minuciós exercici d’examen d’expedients per a revisió de condemnes”.

D’altra banda, el Fòrum Judicial Independent lamenta “el silenci i la passivitat” del Consell General del Poder Judicial davant aquestes manifestacions de la ministra d’Igualtat que “atempten greument contra el principi d’independència judicial i pretenen posar en dubte la professionalitat” dels magistrats.