Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Desigual proposa una jornada laboral de quatre dies amb una rebaixa salarial del 6,5%

ACN Barcelona.-Desigual ha proposat als treballadors una jornada laboral de dilluns a dijous, amb l’opció de teletreballar un d’aquests dies. El nou format implicarà també una reducció salarial associada a […]

Avatar
Agències 09/09/2021

ACN Barcelona.-Desigual ha proposat als treballadors una jornada laboral de dilluns a dijous, amb l’opció de teletreballar un d’aquests dies. El nou format implicarà també una reducció salarial associada a l’ajustament d’hores. La companyia proposa que aquesta reducció sigui compartida i per tant, l’empresa assumeixi un 50% de la diferència. D’aquesta manera, l’empleat percebria una reducció del sou del 6,5%. La implementació d’aquesta jornada estarà sotmesa a la votació dels empleats i haurà de comptar, com a mínim, amb un 66% dels vots a favor. En total, 502 persones es podrien veure afectades amb una reducció de la seva jornada laboral en cinc hores, de les 39,5 hores actuals a 34,5 hores setmanals.

L’empresa ha obert un procés d’informació i anàlisi perquè els empleats puguin resoldre tots els dubtes abans de la votació, prevista per al pròxim 7 d’octubre. Durant aquestes setmanes, els empleats podran participar en una prova pilot. L’empresa assegura que l’objectiu d’aquesta iniciativa és incrementar la “satisfacció” dels treballadors, així com el seu benestar i la seva salut. El fundador de la companyia, Thomas Meyer, va anunciar la proposta en una presentació organitzada aquest dimecres a les oficines centrals de la companyia. La iniciativa forma part d’un pla més ampli per oferir nous models de feina i conciliació i que també passa per implementar millores en la resta de col·lectius que no puguin acollir-se a aquesta jornada per les especificitats dels seus llocs de feina. L’estratègia passa també per enfortir el servei a botigues i centres logístics.