Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Demanen 9 anys de presó per a un noi acusat d’intentar matar-ne un altre tirant-lo escales avall a Lleida

ACN Lleida – La fiscalia demana 9 anys de presó per a un noi acusat d’intentar matar-ne un altre tirant-lo escales avall a Lleida. Els fets van passar cap a […]

Agències 05/04/2022

ACN Lleida – La fiscalia demana 9 anys de presó per a un noi acusat d’intentar matar-ne un altre tirant-lo escales avall a Lleida. Els fets van passar cap a un quart de vuit del vespre, el 4 de desembre de 2020, a la plaça Sant Joan. Segons l’escrit del ministeri públic, l’acusat va empènyer la víctima des d’una alçada de 2,33 metres “amb la intenció evident d’ocasionar-li la mort” i, ja al terra, va intentar agredir-lo amb una navalla mentre deia “vull matar-lo”, tot i que dos amics que eren amb l’acusat el van aconseguir aturar. El noi va quedar inconscient i va ser traslladat a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida amb una ferida oberta al cap. El judici es farà a l’Audiència de Lleida el 27 d’abril per un delicte d’intent d’homicidi.

Segons la fiscalia, l’acusat, que anava amb dos persones més, es va acostar a la víctima, que estava asseguda a la part alta de les escales que hi ha a sobre de l’aparcament de la plaça Sant Joan i li va demanar una cigarreta. Davant la negativa de la víctima; l’acusat, de llavors 19 anys i nascut al Marroc, el va amenaçar amb una navalla i el va empènyer fent-lo caure.

L’acusat va fugir del lloc dels fets i els Mossos el van detenir el 9 de desembre al matí a la plaça del Dipòsit. EL 10 de desembre de 2020 va ingressar en presó preventiva, on segueix.

A més de la pena de 9 anys de presó amb l’agreujant d’abús de superioritat, el ministeri públic sol·licita que se s’imposin a l’acusat 4 anys de llibertat vigilada quan surti de la presó i que se li prohibeixi comunicar-se o acostar-se a menys de 200 metres de la víctima durant 5 anys.