Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Calviño descarta un SMI per territoris però confia en un acord amb sindicats i patronals

ACN Madrid.-La vicepresidenta espanyola Nadia Calviño s’ha mostrat en contra d’implantar un salari mínim interprofessional diferent segons la comunitat autònoma. “No seria una decisió sàvia començar a discriminar territoris”, ha […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN Madrid.-La vicepresidenta espanyola Nadia Calviño s’ha mostrat en contra d’implantar un salari mínim interprofessional diferent segons la comunitat autònoma. “No seria una decisió sàvia començar a discriminar territoris”, ha dit Calviño durant una entrevista a ‘Onda Cero’. Segons la vicepresidenta econòmica, “la unitat de mercat és fonamental” i un SMI territorialitzat “aniria en la direcció contrària”. Malgrat això, s’ha mostrat confiada en què es pugui arribar a un acord amb els agents socials per apujar el sou mínim. Pel que fa al preu de la llum, Calviño ha dit que el govern espanyol està treballant en un pla per frenar l’augment, però no ha volgut concretar si implicarà abaixar impostos.

Segons Calviño, l’executiu de Pedro Sánchez està “analitzant i preparant, amb seriositat i responsabilitat, un pla de xoc” per fer front a la situació del mercat elèctric. La vicepresidenta no ha volgut concretar si es podria abaixar encara més l’IVA, que ara ha passat excepcionalment del 21 al 10% i podria arribar al 4%, o si s’estendrà més enllà de finals d’any aquesta rebaixa. En tot cas, Calviño ha dit que qualsevol mesura ha de ser “sostenible des del punt de vista fiscal”. “Estem analitzant totes les opcions que tenim”, ha dit Calviño, fent referència a tres eixos: possibles canvis en el mercat majorista, els càrrecs de funcionament del sistema o els impostos.