Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Brussel·les proposa formalment que es prorrogui la gratuïtat dels drets de duana per a les exportacions ucraïneses

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha proposat formalment que es prorrogui la gratuïtat dels drets de duana per a les exportacions ucraïneses fins a finals de 2023. En un […]

Agències 23/02/2023

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha proposat formalment que es prorrogui la gratuïtat dels drets de duana per a les exportacions ucraïneses fins a finals de 2023. En un comunicat emès aquest dijous, l’executiu comunitari ha detallat que la mesura pretén “alleugerir les dificultats” a les que han de fer front els productors i exportadors ucraïnesos afectats per la invasió russa. A més, recorda que, durant els últims mesos, la Unió Europea s’ha registrat un increment “significatiu” de les importacions de productes agrícoles procedents d’Ucraïna. La mesura haurà de ser ratificada ara pel Parlament Europeu i el Consell de la UE.

La gratuïtat dels drets de duana -també coneguda com a ‘Mesura del Comerç Autònom’- va entrar en vigor en 4 de juny de 2022 amb l’objectiu d’assegurar els intercanvis comercials entre Ucraïna i la Unió Europea malgrat les distorsions provocades per la guerra.

L’anunci d’aquest dijous arriba poques setmanes després que se celebrés la cimera entre Ucraïna i la Unió Europea, on la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ja va manifestar la seva intenció d’allargar la gratuïtat dels drets de duana.