Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Barcelona preveu tenir un servei de cremació i inhumació de cendres per a animals de companyia a finals de 2024

ACN Barcelona – Barcelona preveu tenir un nou servei municipal de cremació i inhumació de cendres per a animals de companyia a finals de 2024. El consistori, que estima que […]

Agències 13/03/2023

ACN Barcelona – Barcelona preveu tenir un nou servei municipal de cremació i inhumació de cendres per a animals de companyia a finals de 2024. El consistori, que estima que farà uns 7.000 serveis anuals els primers anys de funcionament, ha assegurat que la iniciativa dona resposta a una demanda “no satisfeta” de la ciutadania atenent al gran nombre d’animals de companyia que hi ha a la ciutat. Segons el president de Cementiris, entre el 20 i el 30% dels amos estarien interessats en un servei de “major vinculació” amb les restes de les mascotes, com cremar individualment les cendres per uns 200 euros. El projecte comptarà amb una inversió d’1,1MEUR i convertirà Barcelona en la primera ciutat de l’Estat en promoure un servei mortuori públic per a mascotes.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica i president de Cementiris de Barcelona, Eloi Badia, ha assegurat que s’adaptaran espais “diferenciats” per a mascotes dins els cementiris de Montjuïc i Collserola. El projecte, que tindrà una durada de 18 mesos, contempla crear forns específics per a la cremació d’aquests animals.

Avui en dia a Barcelona es fan uns 7.000 serveis de cremació de mascotes, i entre un 20% i un 30% de persones estarien interessades en pagar més per a serveis de “major qualitat”, ha assegurat Badia. El cost, que rondaria els 200 euros, seria superior al de les cremacions col·lectives: “A priori ens pot semblar car perquè hi ha tractaments de crema col·lectiva molt barats” però es tracta d’un servei “més específic” per persones que volen tenir un “vincle” amb la cendra, ha explicat.

En cas que els amos vulguin extres, com un columbari o un lloc per llençar la cendra, el preu s’incrementarà 50 euros més. Les sales del cementiri estaran “adaptades” i a disposició per fer petites cerimònies.

L’Ajuntament també oferirà el servei de crema col·lectiva que dividirà el cos del servei de crema entre els animals cremats.

Badia ha assegurat que aquest és un servei “pioner” en l’àmbit públic que incentivarà la demanda i la sensibilitat respecte a les restes dels animals de companyia.