Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Barcelona posa en marxa un nou web per visualitzar i fer seguiment de la transformació i evolució de la ciutat

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una nova pàgina web interactiva que permet fer un seguiment detallat de la transformació de la ciutat i de les […]

Agències 22/02/2023

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una nova pàgina web interactiva que permet fer un seguiment detallat de la transformació de la ciutat i de les principals actuacions que s’han executat o estan en curs. La nova eina, que s’ha batejat amb el nom ‘El futur ja és present. Actuacions 2019-2023’, està disponible en català, castellà i anglès. A banda, incorpora 82 mapes, imatges en moviment, instantànies, cercadors per paraula clau, gràfics i dades per explicar de manera visual les principals fites impulsades al llarg del mandat. Alhora, permet situar en el 95% el grau d’execució del Programa d’Actuació Municipal.

Un primer apartat de relat, agrupat en sis eixos temàtics – Economia, Drets Socials, Sostenibilitat, Mobilitat, Habitatge i Urbanisme-, permet navegar i fer un repàs per les principals actuacions i mesures impulsades, veure indicadors amb el nombre de persones beneficiàries o usuàries, i la seva evolució pressupostària al llarg dels anys.

La nova eina quantifica en el 95% el grau d’execució del Programa d’Actuació Municipal de mandat i permet analitzar el grau de compliment del Programa d’Actuació Municipal extraordinari de resposta a la pandèmia. 

A nivell de gran números, recull l’evolució del pressupost municipal en el darrers anys i que, en aquest 2023, serà de 3.600 MEUR amb 884 MEUR per inversions i millores als barris. <br />