Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Unió de Pagesos reclama a la indústria lletera que millori el preu de la llet als ramaders catalans

Unió de Pagesos ha reclamat a la indústria lletera que augmenti el preu de la llet percebut pels ramaders a Catalunya, després d’haver aplicat una abaixada injustificada al març.

Redacció 31/05/2007

El sindicat ha recordat que Leche Pascual i altres indústries de la llet ja han assumit, a altres llocs de l’Estat com ara Castella-Lleó, un increment significatiu del preu de la llet percebut pels ramaders davant les cooperatives i organitzacions professionals agràries. Per aquest motiu, els reclama que facin el mateix a Catalunya sense retard.

Unió de Pagesos (UP) ja ha denunciat reiteradament, davant les principals indústries del sector, que el context del mercat europeu i internacional marca una tendència favorable per a la indústria de la llet. Segons UP, els estudis de l’Observatori de la Llet del Departament d’Agricultura (DAR) indiquen que a Catalunya el benefici empresarial del ramader és negatiu, ja que perd 4,34 cèntims (7,2 pessetes) per litre de llet. De fet, actualment només resten a Catalunya 894 explotacions lleteres, mentre que l’any 1996 n’existien 3.558; és a dir, en deu anys s’han perdut 2.664 explotacions (un 74,87%).