Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023
Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023

S’aprova el projecte de l’aeroport a Lleida-Alguaire

|

- Publicitat -

El Govern ha aprovat avui l’avantprojecte i l’estudi d’impacte ambiental del Pla director de l’aeròdrom de Lleida-Alguaire i el projecte de l’àrea de moviments i estacionament d’aquest aeroport, que és el primer que construirà la Generalitat. Està previst que les obres d’aquesta nova infraestructura comencin aquest estiu i que l’aeroport sigui operatiu l’any vinent.

Publicitat

La previsió d’un aeroport a l’àrea de Lleida figurava ja en el Pla d’aeroports de l’any 2003. L’objectiu del Govern és construir un aeroport regional amb una capacitat inicial per a uns 400.000 passatgers a l’any i 6.000 tones anuals de mercaderies, i amb la voluntat també de servir una àrea àmplia de l’entorn de les comarques de Lleida, per dotar Catalunya d’una xarxa d’aeroports “adequadament instal·lada en el territori”.

A més, i segons les previsions, a banda dels residents de les comarques de ponent i de les comarques pròximes d’Aragó, també es preveuen usuaris del turisme de l’esquí i l’esport d’aventura i els viatges de negocis. Més endavant, ha dit el conseller Nadal, es definiran les instal·lacions de la terminal i el model de gestió, que preveu la possibilitat d’introduir un consorci, amb la participació del territori, i l’entrada també d’una empresa de caràcter mixt (públic-privat) per a la seva explotació.

Es tracta d’un aeroport “molt ben connectat”, tal com ha expressat el titular del DPTOP, tant per una línia de ferrocarril, que podria arribar fins a l’aeroport -un cop fetes les obres necessàries-, com per les autovies de Lleida-Osca i Lleida-Alt Pirineu. També té previst un enllaç ferroviari amb la línia del TGV i l’Eix Transversal ferroviari.

L’aeroport, que està previst que sigui operatiu el 2008, satisfà unes velles expectatives de l’àrea de Lleida de fa més de vint anys. Un cop s’aprovi la licitació de les obres, prevista per a més endavant, culminarà aquesta vella aspiració de la terra de ponent que, així, quedarà incorporada en el mapa aeroportuari català.

Nadal també ha assegurat avui que la construcció d’aquest aeroport suposarà “un valor afegit per a l’estímul de l’economia d’aquesta zona”. De moment, no se sap si s’anomenarà aeroport d’Alguaire-Lleida o de Lleida-Alguaire.

Publicitat

Més notícies

Opinió